Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου εγκαινιάστηκε το 2002 . Είναι ένα σύγχρονο κτήριο με ευρύχωρες αίθουσες για τους μαθητές και πολλούς βοηθητικούς χώρους. Το δυναμικό για το σχολικό έτος 2012-2013 ανέρχεται σε 230 μαθητές περίπου.

Μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο του σχολείου βλέπουμε τα γήπεδα του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ. Οι φωτογραφίες στους διαδρόμους του σχολείου, μας μεταφέρουν ιστορίες και μνήμες παλαιών μαθητικών στιγμών. Στο ισόγειο εκτός από τα γραφεία των καθηγητών  υπάρχει το γυμναστήριο, η αίθουσα των γαλλικών, η αίθουσα της βιβλιοθήκης, η αίθουσα συνεδριάσεων με δυνατότητα διαδραστικού πίνακα και η αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητος 350 ατόμων που φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ομιλίες, γιορτές και άλλα.

 Στον επάνω όροφο φιλοξενούνται οι αίθουσες των μαθητών, τα εργαστήρια γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου και  η δεύτερη αίθουσα διαδραστικού πίνακα. Στους υπόγειους χώρους του σχολείου φιλοξενούνται οι χώροι των εργαστηρίων χημείας, πληροφορικής, φυσικής και τεχνολογίας.

Επίσης το σχολείο μας διαθέτει μετεωρολογικό σταθμό και οι μετρήσεις δίνονται διαδικτυακά προς αξιοποίηση, αστεροσκοπείο και σεισμολογικό κέντρο σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης.  

 Το σχολείο μας βρίσκεται στον απέναντι, από τον οικισμό του Κρανιδίου, λόφο και ονομάζεται Λόφος Ελπίδας, χώρος πραγματικής ελπίδας για τα νιάτα, το Κρανίδι αλλά και για την πατρίδα μας. Οι παλιοί μύλοι που βρίσκονται έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα του παλιού Κρανιδίου σε προδιαθέτει θετικά ψυχή και σώματι. 

Παρουσίαση Σχολείου

Το Κρανίδι

Εργασίες Μαθητών

Οικιστική ιστορία Φ.Α.
Σ.Λ.
Δ.Μ.
Οικονομία Κ.Σ.
Α.Π.
Ρ.Χ.
Κ.Π.
Γ.Κ.
Αρχαιολογία Α,Μ.
Ε,Β.
Ν.Λ.
Ι.Κ.
Φ.Π.
Ναυτική ιστορία Ι.Μ.
Γ.Μ.
Ε.Γ.
Χ.Κ.
Κ.Μ.
Ήθη και Έθιμα Α.Κ.
Χ.Μ.
Α.Μ.
Β.Κ.
Π.Μ.
Ε.Α. 

Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες της Α' λυκείου με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Πέτρο Καραϊσκο και Αντώνιο Καπώνη.
 
Σχολικό έτος: 2012-13.