Ναυτική ιστορία
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Η Κοιλάδα αυτό το μαγευτικό μέρος της περιοχής μας ήταν αυτό που μας τράβηξε πιο πολύ την προσοχή μέσα από την ιστορία της. Απέναντι από αυτό το χωριουδάκι με μόλις 1.000 κατοίκους βρίσκεται το καταπράσινο νησάκι Κορωνίς. Εκεί σε βάθος 15 περίπου μέτρων βρίσκεται βυθισμένο ένα υδροπλάνο. Κάποιες εικόνες για μεγαλύτερη απόλαυση.Έχει όμως και ένα από τα πιο γνωστά, πιο ξακουστά και περίφημα ναυπηγεία της Ελλάδος. Δεν είναι άλλο από το ναυπηγείο του Κύριου Λέκα. Το ναυπηγείο αυτό έχει κατασκευάσει μεγάλα πλοία περίφημων ανθρώπων. Ιδρύθηκε το 1967 και έχει κατασκευάσει πάνω από 400 πλοία. Οι εικόνες δικές σας.

Πόρτο Χέλι:

Το Πόρτο Χέλι βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακρυά από την Κοιλάδα και ήταν το δεύτερο μέρος που μας τράβηξε την προσοχή. Ένα μέρος με ανάλογα μεγάλη ιστορία και ιδίως ναυτική.Το Πόρτο Χέλι είναι η σύγχρονη πόλη . Αξιοσημείωτο είναι τα αναφέρουμε την πόλη των Αλιείς. Οι εικόνες για να θαυμάσετε αυτήν την πόλη.

Η θέση της πόλης
Παλιός χάρτης

Ερμιόνη:

Η Ερμιόνη, ένα παραδοσιακό χωριό με πλήρης  ιστορία κυρίως στον αρχαιολογικό τομέα αλλά και στον ναυτικό είναι ένα χωριό που και η παλιά του πόλη και η σύγχρονη είναι χτισμένες στο ίδιο μέρος. Μελετητές λένε πως είχε συμβάλει στον Τρωικό πόλεμο. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτήν και για αυτό θα σας δείξουμε κάποιες φωτογραφίες από την ναυτική της ιστορία.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας με βοήθεια του στόλου της Ερμιόνης
Το λιμάνι της Ερμιόνης.

Συμπερασματικά θέλουμε να δηλώσουμε πανευτυχής για αυτό το αποτέλεσμα της εργασίας μας ελπίζουμε να σας άρεσε και να μάθατε κάτι παραπάνω για τον τόπο μας και κατ επέκταση για την ιστορία της Ελλάδα μας που ότι και να γίνει αυτή η ιστορία δεν μπορεί να σβηστεί ακόμη και με δραχμή αυτή η ιστορία θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στην ψυχή μας.