Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 Το Μουσικό Σχολείο Βόλου ιδρύθηκε το 1997 και ήταν από τα πρώτα Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καινούργιο τότε νόμο «περί ίδρυσης Μουσικών Σχολείων»
Παρόλο που το ξεκίνημά του ήταν σεμνό, με μία μόνο τάξη (Α΄Γυμνασίου) την πρώτη χρονιά, γρήγορα η πόλη το αγκάλιασε και το στήριξε. Οι μαθητές του Βόλου που αγαπούσαν τη μουσική το προτίμησαν και έτσι πολύ γρήγορα έγινε ένα μεγάλο, εύρωστο σχολείο στο οποίο φοιτούν σήμερα περί τα 468 παιδιά και υπηρετούν περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί.
Πρόκειται για ένα σχολείο που κινείται ταυτόχρονα πάνω σε δύο άξονες εκπαιδευτικού έργου, της γενικής και της μουσικής παιδείας. Υλοποιεί πολιτιστικά προγράμματα, εφαρμόζει καινοτόμες δράσεις και συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του τόπου.
Από την αρχή έκανε αισθητή την παρουσία του στα μουσικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης και όχι μόνο. Οι συναυλίες των μαθητών του είχαν πάντα κάτι ξεχωριστό να παρουσιάσουν και συγκέντρωναν το ενδιαφέρον ενός ευρύτερου κοινού.
Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια το Μουσικό Σχολείο Βόλου έδωσε παραστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Οι συναυλίες αποτέλεσαν πάντα ένα δυνατό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια, το Μουσικό Σχολείο Βόλου, καθιέρωσε τις μεγάλες θεματικές συναυλίες όπως αφιερώματα στον Μαρκόπουλο, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, στη μουσική και τα τραγούδια δεκαπέντε Ελλήνων συνθετών όπως αυτά έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν μέσα από τις πρώτες εκτελέσεις του Γιώργου Νταλάρα, στη Σμύρνη και τα τραγούδια της. Από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις ήταν η μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ και στην ποιητική της συλλογή «Το άγνωστο»

Παρουσίαση Σχολείου

Ο δικός μας Βόλος

Εργασίες Μαθητών

Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις κυρίες Αρετή Τζανετοπούλου, Αικατερίνη Κολλάτου και τον κύριο Ιωάννη Βογιατζή

Σχολικό έτος: 2012-13.