Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά είναι ένα σχολικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1992, ξεκινώντας από την πρώτη κοιτίδα της εκπαίδευσης με τη δημιουργία Κέντρου Προσχολικής Αγωγής (παιδικός σταθμός) με την επωνυμία "Μικροί Εξερευνητές". Το 1993 λειτούργησε το Νηπιαγωγείο, το 1994 το Δημοτικό σχολείο και το  Σεπτέμβριο του 2004 το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» δημιούργησαν νέα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης βάζοντας διαρκώς τον πήχη ψηλότερα. Με εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, μακριά από τους θορύβους της πόλης.

Με επιλεγμένους συνεργάτες. Με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες.

Με παρουσία ψυχολόγου-συμβούλου σε εβδομαδιαία βάση για την πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν μαθησιακών και άλλων προβλημάτων. Με συχνή επικοινωνία και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών.

Με τη λειτουργία παράλληλων ομίλων (μουσικής, αθλητισμού, χορού, λογοτεχνίας, θεἀτρου κ.λπ.) για την ανακάλυψη και καλλιέργεια φυσικών κλίσεων των παιδιών, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες και με διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Βρίσκεται στην οδό Πρωτοελλαδικού Μεγάρου στην περιοχή Ακοβίτικα, Καλαμάτας και έχει υιοθετήσει Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας (Σ.Δ.Π.) σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 και τις απαιτήσεις του HACCP όπως καθορίζονται στο πρότυπο ΕΛΟΤ 1416.  Περισσότερα για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων: www.bougas-school.gr.


Παρουσίαση Σχολείου

Η περιοχή μας - Η Καλαμάτα

Εργασίες Μαθητών

Η παλιά Καλαμάτα Μ.Γ.
Η.Λ.
Η.Β.
Ν.Β.
Η αρχιτεκτονική στην πόλη της Καλαμάτας Α.Λ.
Γ.Μ.
Ν.Κ.
Ι.Ν.
Λ.Π.
Τα οδωνύμια Ε.Κ.
Μ.Κ.
Ι.Κ.
Σ.Φ.
Α.Μ.
Ο Σεισμός της Καλαμάτας το 1986 Μ.Μ.
Κ.Κ.
Γ.Κ.
Γ.-Ν.Μ.
Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες της Α' Γυμνασίου με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Αλίσσια Σπυροπούλου.
 
Σχολικό έτος: 2012-13.