Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης, στην είσοδο της από την Υψηλή Γέφυρα.
Η ιστορική ανίχνευση του σχολείου πρόκειται να ενταχθεί σε πολιτιστικό πρόγραμμα της φετινής σχολικής χρονιάς 2012-2013. Από πληροφορίες που έχουμε γνωρίζουμε ότι το σχολείο υπήρχε σε άλλη θέση πολλά χρόνια πριν. Στο σημερινό κτήριο μεταφέρθηκε το 1963 και λειτούργησε ως 2ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων. Το 1979 χωρίζεται σε 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Χαλκίδας και από το 1980/81 λειτουργεί ως μεικτό Γυμνάσιο και εξακολουθεί να συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο Χαλκίδας.
Το ίδιο σχολικό κτήριο συμπληρώνει 50 χρόνια το 2013, και έχει δεχτεί διάφορες μετατροπές, ώστε να αντεπεξέλθει στον χρόνο και επιπλέον να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. 
Μια προσεκτικότερη ματιά στα αρχεία του σχολείου, σε παλιά βιβλία, αλλά και σε αντικείμενα που βρίσκουμε στις αποθήκες του (σπάνια βιβλία, βραβεία αθλητικών αγώνων, παλιές σημαίες κλπ.), δίνουν το στίγμα του έμψυχου υλικού που πέρασε από το σχολείο μας, και σκιαγραφούν την φιλοσοφία Παιδείας των εκάστοτε διευθυντών, συλλόγων καθηγητών, μαθητών και μαθητριών. Ας αναφέρουμε εδώ ότι από το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας αποφοίτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο ζωγράφος και Ακαδημαϊκός Δημήτρης Μυταράς.
Σήμερα, το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βιώνει μια νέα παιδαγωγική ώθηση, προς την κατεύθυνση ενός ανοίγματος στην κοινωνία και στα εξωτερικά σύγχρονα ερεθίσματα, πάντα με γνώμονα την ασφαλή και τεκμηριωμένη γνώση και την χαρά της απόκτησής της. Μαθητές και καθηγητές του διοργανώνουν δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς και άλλους φορείς, ταξιδεύουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την αποκόμιση γνώσεων, απόψεων, τρόπων ζωής που θα τους προετοιμάσουν για το μέλλον.
Στην ιστοσελίδα μας http://blogs.sch.gr/2gymchlk/ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητές μας και για τα προγράμματα, στα οποία συμμετέχουμε.

Παρουσίαση Σχολείου

Η δική μας Χαλκίδα

Εργασίες Μαθητών

Στα χνάρια της παλιάς Χαλκίδας Α. Μ.
Ν. Κ.
Μ. Κ.
Ε. Μ.
Βιομηχανικά κτήρια της Χαλκίδας Κ. Π.
Ο. Ρ.
Γ. Α.
Σ. Α. 
Η. Γ.
Ο ναός της Αρτέμιδος Β. Γ.
Η. Α.
Α. Κ.
Θ. Κ.
Τα μουσεία της Χαλκίδας Ρ. Σ.
Σ. Τ.
Β. Χ.
Ν. Σ.
Λ. Φ.
Η γέφυρα της Χαλκίδας Δ. Α.
Σ. Ζ.
Ε. Κ.
Κ. Γ.
Ε. Γ. 

Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις κυρίες Μαρία Ηλία, Στυλιανή Κουρίτα, Ελένη Μπουρλιού, Αικατερίνη Πίσχινα, Σόνια Τζελφέ-Ανέστη και Χριστίνα Τσομώκου.

Σχολικό έτος: 2012-2013.