Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Το Σχολείο μας ιδρύθηκε με το προεδρικό διάταγμα 133/24-7-85/Τ.Α. ΦΕΚ με την επωνυμία 19ο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (περιοχή Λενταριανά) και αρχικά φιλοξενήθηκε στο διδακτήριο του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
Ο κ. Λουπάκης Ιωάννης, αργότερα διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, ήταν και ο πρώτος διευθυντής του Σχολείου. Σύμφωνα με το βιβλίο ημερήσιας Σχολικής Ζωής κατά το σχολικό έτος 1985-86 γράφτηκαν συνολικά 147 μαθητές που φοίτησαν σε τμήματα και των δύο σχολείων.
Αργότερα ο αριθμός των μαθητών ανέβηκε με αποτέλεσμα το σχολείο να προαχθεί σε εξαθέσιο.
Ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που φοίτησαν στο σχολείο ήταν την σχολική χρονιά 1996-97 και ήταν 193 μαθητές. Το 1995 το σχολείο προήχθη σε 12/θέσιο με το ΦΕΚ 555/23-6-95 Τ.Β΄. Ο αριθμός των μαθητών όμως μειώνονταν συνεχώς, αποτέλεσμα της λειτουργίας του σε διπλοβάρδια.
Το Σεπτέμβρη του 2002 μεταστεγάστηκε οριστικά στο παρόν διδακτήριο επί της οδού Ιωάννη Γεωργιακάκη στον αριθμό 10 με Διευθυντή τον κ. Ζώη Σταύρο.
Έτσι λοιπόν σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σχετικά καινούριο, φωτεινό κτίριο, το οποίο στεγάζει το 19ο δημοτικό σχολείο, αλλά και το 19ο νηπιαγωγείο Χανίων.
Σημερινός διευθυντής είναι ο κ. Γιαννακάκης Νικόλαος και το σχολείο είναι ένα από τα σχολεία ΕΑΕΠ που εντάχθηκε από την πρώτη φάση πιλοτικής εφαρμογής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι μαθητές που φοιτούν σήμερα ανέρχονται στους 215 και το προσωπικό που υπηρετεί σ' αυτό απαρτίζεται από 30 εκπαιδευτικούς, τόσο δασκάλους όσο και εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Περισσότερα για το σχολείο μας μπορείτε να δείτε στο blog μας http://dimotiko19.blogspot.gr, από το οποίο θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανές ή μαγνητοφωνημένες παλαιότερες ραδιοφωνικές εκπομπές των μαθητών της Ε' και Στ' τάξης. Πρόκειται για τον πρώτο μαθητικό ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα, με μουσική, νέα και συνεντεύξεις, μια προσπάθεια των μαθητών μας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της πληροφορικής κου Ανδρέα Κουκλινού, για την οποία είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα υπερήφανοι!

Παρουσίαση σχολείου

Τα δικά μας Χανιά

Εργασίες Μαθητών

Ήθη, έθιμα και παραδόσεις Δ.Ν.
Α.Π.
Α.Π.
Ι.Σ.
Σ.Τ.
Οι εκκλησίες της περιοχής Ι.Ε.
Δ.Κ.
Σ.Κ.
Α.Μ.
Ι.Π.
Το Φρούριο Ιτζεδίν Ι.Π
Κ.Σ.
Σ.Σ.
Σ.Τ.
Η.Τ.
Η Χαλέπα Σ.Λ.
Ε.Μ.
Ν.Μ.
Σ.Π.
Μ.Τ.
Μ.Τ. 

Μέλη Σχολείου

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ 2 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Αλίκη Βιτωρίου.

Σχολικό έτος: 2012-13.