Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το σχολείο μας, το πιο παλιό σχολικό κτήριο της πόλης του Αγίου Νικολάου, ιδρύθηκε το 1924 ως Ημιγυμνάσιο και από τότε λειτουργεί αδιαλείπτως ως σχολείο (Ημιγυμνάσιο, Γυμνάσιο, Πρακτικό και Γενικό Λύκειο, Πρότυπο Ελληνικό Κλασικό Λύκειο).

Από το 1985 ως σήμερα στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου που έχει ενσωματώσει στη λειτουργία του και Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης.

Το 1962 το αρχικό κτήριο επεκτάθηκε με την κατασκευή δύο αιθουσών διδασκαλίας και υπόστεγου γυμναστικής. Ως το 1968 το σχολείο εμπλουτίστηκε με γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο προαύλιο και την κατασκευή αμφιθεάτρου ως εργαστηρίου Φυσικής και Χημείας και με δύο ακόμα αίθουσες. Η σημερινή του εικόνα ολοκληρώνεται με την προσθήκη γηπέδου πετοσφαίρισης και εργαστηρίου πληροφορικής.

Οι δραστηριότητές μας είναι ποικίλες και καλύπτουν διαφορετικούς τομείς. Αθλητές διακρίνονται σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Αριστούχοι μαθητές προκρίνονται σε μαθηματικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το σύνολο των παιδιών συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δράσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, προγράμματα αγωγής υγείας, κινηματογραφικές προβολές, συγγραφή βιβλίων, κάνοντας με κάθε τρόπο αισθητή την ενεργητική και δυναμική παρουσία τους στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερα για το σχολείο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας, www.1gym-ag-nikol.edu.gr.

Παρουσίαση Σχολείου

Ο δικός μας Άγιος Νικόλαος

Εργασίες Μαθητών

Το νησί της Σπιναλόγκας Μ. Μ.
Γ. Α.
Π. Ν.
Λ. Δ.
Α. Μ.
Κ. Μ.
Δ. Τ.
Π. Ν.
Μ. Τ.
Χ. Μ.
Λατώ Β. Ε.
Α. Ε.
Φ. Τ.
Χ. Μ.
Μ. Ο.
Ο ναός του Αγίου Νικολάου Μ. Γ.
Ζ. Λ.
Μ. Φ.
Μ. Δ.
Το Α΄ Γυμνάσιο Σ. Ν.
Φ. Δ.
Π. Μ.
Π. Β.
Η λίμνη του Αγίου Νικολάου Σ. Π.
Β. Ν.
Χ. Α.
Τ. Γ.


 

Μέλη Σχολείου

Η ομάδα των μαθητών με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Κατερίνα Παχυγιαννάκη και Νικόλαο Κοϊνάκη.

Σχολική χρονιά: 2011-2012.