Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 Το σχολείο μας βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Άσπρων Σπιτιών. Τα Άσπρα Σπίτια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν το 1965 από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη αποκλειστικά για τις ανάγκες των εργαζομένων της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Το Γυμνάσιο Άσπρων Σπιτιών ιδρύθηκε στις 4-10-1966 με διάταγμα  του Υπουργείου Παιδείας και λειτούργησε το σχολικό έτος 1966-67 ως μονοτάξιο Γυμνάσιο, παράρτημα του Τριταξίου Γυμνασίου Διστόμου. Στεγάστηκε σε μια αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου και είχε 31 μαθητές.

Το σχολικό έτος 1967-68 λειτούργησε ως τριτάξιο παράρτημα του Γυμνασίου Διστόμου. Στεγάστηκε στην «παράγκα», το κτίριο που στεγάζει σήμερα τον Σύλλογο Γυναικών, για τέσσερα χρόνια.

Το 1970 κτίσθηκε από την "Αλουμίνιον της Ελλάδος", σε σχέδια του αρχιτέκτονα Χρήστου Λεμπέση, το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών. Το σχολικό έτος 1971-72 το σχολείο λειτούργησε ως Εξατάξιο Γυμνάσιο, παράρτημα του Γυμνασίου Αραχώβης. Το σχολείο από το 1971 ως το 1975 λειτουργούσε ως «Γυμνασιακό Παράρτημα Άσπρων Σπιτιών».

Στις 23-10-1975 (ΦΕΚ 239) ιδρύθηκε μικτό εξατάξιο  Γυμνάσιο Άσπρων Σπιτιών.

Το σχολικό έτος 1976-77 άρχισε η αυτόνομη λειτουργία του Λυκείου Άσπρων Σπιτιών. Το σχολικό έτος 2011-12 συγχωνεύτηκε το Λύκειο Άσπρων Σπιτιών με τις Λυκειακές Τάξεις Αντίκυρας.

Σήμερα στο σχολείο μας φοιτούν 86 μαθητές από τα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα. Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας που όλες έχουν θέα στη θάλασσα σύμφωνα με τη βασική αρχιτεκτονική γραμμή του οικισμού. Διαθέτει επίσης εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, μεγάλο αύλειο χώρο καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων.

Το Λύκειο των Άσπρων Σπιτιών λόγω της ιδιαιτερότητας του οικισμού, (βιομηχανικός οικισμός, κάτοικοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας) λειτουργεί ως συνεκτικός κοινωνικός θεσμός και με τις δραστηριότητές του προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της τοπικής κοινωνίας.

Την σχολική χρονιά 2012-13 οι μαθητές ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις, οργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις, ετοιμάζουν περιβαλλοντικά προγράμματα, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Click …στην  Ιστορία».

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να μάθετε κι άλλα για το σχολείο μας, την καθημερινή δουλειά που γίνεται σ΄αυτό, τις δραστηριότητες και τις δράσεις μας.   

Παρουσίαση Σχολείου

Τα δικά μας Άσπρα Σπίτια

Εργασίες Μαθητών

Περιβάλλον Α.Α.
Χ.Δ.
Σ.-Ν.Ζ.
Α.Ρ.
Πολιτιστικά Α.Α.
Π.Β.
Η.Λ.
Χ.Μ.
Αρχαιότητες Β.Ζ.
Ν.Λ.
Ζ.-Σ.Λ.
Ν.Π.
Αρχιτεκτονικά Α.Κ.
Ι.-Μ.Μ.
Μ.Π.
Λ.Σ. 

Μέλη Σχολείου

Η Β΄ Λυκείου του σχολείου με την καθηγήτριά τους κα. Ανθή Αντωνίου.

Σχολική περίοδος: 2012-2013.