Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το σχολείο μας βρίσκεται κοντά στο Λόφο Τσακού, στα σύνορα με τον όμορο Δήμο του Χολαργού. Iδρύθηκε το σχολικό έτος 1990-1991 και μέχρι τον Οκτώβριο του 1999 συστεγαζόταν με το 4ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής. Έκτοτε μεταφέρθηκε σε δικό του σύγχρονο κτίριο επί της οδού Καραϊσκάκη και Αρκαδίου όπου λειτουργεί έως και σήμερα. Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, ήτοι πέντε αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες, δύο εργαστήρια Η/Υ, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, εργαστήριο Τεχνολογίας, αίθουσα θεάτρου, ιατρείο, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και κλειστό χώρο γυμναστηρίου. Επίσης υπάρχουν δύο αυλές και στη μία από αυτές υπάρχει γκαζόν και ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου καλλιεργούνται διαφόρων ειδών κηπευτικά.  

Οι χώροι διδασκαλίας έχουν μετατραπεί από αίθουσες μαθητικών τμημάτων σε αίθουσες μαθημάτων. Έχει καταργηθεί δηλαδή η παραδοσιακή έννοια της σχολικής αίθουσας ως «τάξης» συγκεκριμένου τμήματος μαθητών και στη θέση της έχουν δημιουργηθεί ειδικά εξοπλισμένοι χώροι γνωστικών αντικειμένων ή γνωστικών περιοχών. Ειδικότερα, διατίθενται, εκτός από τα εργαστήρια Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φυσικοχημείας, αίθουσες διδασκαλίας Φιλολογικών μαθημάτων και Ξένων Γλωσσών, Μαθηματικών, αίθουσα Καλλιτεχνικών με ειδικά θρανία, Μουσικής και ακόμη μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στα εργαστήρια Πληροφορικής όπως και στις αίθουσες με τους διαδραστικούς πίνακες υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο. Έτσι, οι καθηγητές έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να αναπτύξουν καινoτόμες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας στα πλαίσια των ειδικών επιστημονικών απαιτήσεων του κάθε γνωστικού αντικειμένου. Τα εργαστήρια Φυσικοχημείας και Τεχνολογίας είναι πλήρως εξοπλισμένα για τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων μαθημάτων.Για να διευκολύνονται οι μαθητές, υπάρχουν στους διαδρόμους του πρώτου και δευτέρου ορόφου ειδικοί μεταλλικοί φοριαμοί, όπου οι μαθητές τοποθετούν τα προσωπικά τους αντικείμενα κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του ημερησίου προγράμματος διδασκαλίας. Έτσι στις αίθουσες μεταφέρουν κάθε φορά μόνο τα απαραίτητα για κάθε μάθημα αντικείμενα.

Σημείο αναφοράς του σχολείου μας είναι η αίθουσα εκδηλώσεων, που οφείλει την ύπαρξή της στη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Η αίθουσα διαθέτει ευρύχωρη σκηνή, οθόνη προβολών και τον κατάλληλο ηχητικό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τις σχολικές εορτές όσο και για το ανέβασμα παραστάσεων. Είναι δυνατή σ' αυτήν η χρήση προτζέκτορα, ηλεκτρονικού υπολογιστή και συσκευής DVD. 

Μαθητές απ' όλα τα τμήματα δημιούργησαν από πέρσι το δικό τους μποστάνι μέσα στο χώρο του σχολείου, στο οποίο φυτεύονται πολλών ειδών λαχανικά.

Είμαστε υπερήφανοι για το σχολείο μας και προσπαθούμε - με τη βοήθεια και των εξαιρετικών και φιλότιμων φυλάκων μας - να το διατηρούμε καθαρό, ζεστό και ασφαλές για τους μαθητές μας.

Περισσότερα για μας στη διεύθυνση:

http://5gym-ag-parask.att.sch.gr/autosch/joomla15Το γήπεδο μπάσκετ και βόλλεϋ

Η πάνω αυλή με τον λαχανόκηπο


Παρουσίαση Σχολείου

Η Αγία Παρασκευή του χτες και του σήμερα

Εργασίες Μαθητών


Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες των τριών τμημάτων της Γ' τάξης  του Γυμνασίου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Ευσταθία Οικονόμου και Ευθυμία Βούγια. Σχολικό έτος 2012-2013.