Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Το σχολείο μας βρίσκεται στην ακριτική Κόνιτσα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη γειτονική Αλβανία. Είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κόνιτσας και αυτό με τη μεγαλύτερη ιστορία διότι έχει θεμελιωθεί περίπου το 1850. Είναι εξαθέσιο με 56 μαθητές. Αρκετοί από τους μαθητές μας έρχονται από τα γύρω χωριά όπου δε λειτουργούν σχολεία.  

         Το κτίριο είναι πετρόκτιστο,  πολύ καλά συντηρημένο και έχει όλα τα στοιχεία της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Είναι κτισμένο σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της πόλης και έτσι έχουμε απίστευτη θέα στη γύρω περιοχή. Μεταγενέστερα χτίστηκε ένα δεύτερο κτίριο πίσω από αυτό της φωτογραφίας όπου υπάρχει  εκτός από τις αίθουσες των τάξεων,  μία ευρύχωρη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μία αίθουσα προβολών που μπορεί να φιλοξενήσει μία τάξη, χώρο για τη βιβλιοθήκη μας, την αίθουσα των υπολογιστών, γραφεία διεύθυνσης, δασκάλων και άλλους βοηθητικούς χώρους. Οι αίθουσες των τάξεών μας είναι αρκετά ευρύχωρες και φωτεινές.

         Πολλοί Κονιτσιώτες έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα στο σχολείο μας και μεταξύ αυτών σιγούρα αξίζει να αναφέρουμε και το Γέροντα Παΐσιο.

Παρουσίαση Σχολείου

Η δική μας Κόνιτσα

Εργασίες Μαθητών

1ο Δημοτικό Κόνιτσας: Αυλόπορτες της Πάνω Κόνιτσας
Χ. Λ.
Κ. Γ.
Ε. Κ.
Κ. Τ.
Π. Μ.
Ά. Σ.
Ά. Σ.
Τ.Λ.
Ο. Κ.
2ο Δημοτικό Κόνιτσας: Παίζοντας στην Κόνιτσα Χ. Β.
Α. Έ.
Β. Κ.
Σ. Κ.
Φ. Λ.
Φ. Μ.
Δ. Μ.
Ν. Π.
Κ. Π.
Λ. Π.
Α. Χ.
Μ. Χ.
Α. Χ.
3ο Δημοτικό Κόνιτσας: Τα αξιοθέατα της Κόνιτσας Μ. Β.
Ι. Γ.
Ε. Γ.
Ε. Κ.
Σ. Κ.
Α. Κ.
Ι.-Ζ. Κ.
Ό. Σ.
Ν. Σ.
Χ. Χ.
Ν. Χ. 

Μέλη Σχολείου

Οι μαθητές και μαθήτριες της 6ης τάξης των τριών δημοτικών σχολείων της Κόνιτσας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κυρίων Βασίλειου Δέλλα, Αγάθωνος Μυλωνά και Κωνσταντίνου Παργανά και με τη συμβολή της κυρίας Πέρσης Ντούλια από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας. Σχολικό έτος: 2012-2013.