Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Το 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις  δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, στην οδό Γεννηματά 52, μπροστά από τις γραμμές των τρένων. Είναι ένα σχολείο που ταξιδεύει ακίνητο μέσα στα χρόνια. Ξεκίνησε το ταξίδι του αυτό στα 1980. Τα τελευταία χρόνια απέκτησε και ονοματεπώνυμο: "Μανουήλ Πανσέληνος", τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον Έλληνα αγιογράφο από τη Θεσσαλονίκη που το έργο του χρονολογείται μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα.

 Οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους πρόσφυγες. Κουβαλούν μαζί τους μνήμες ξεριζωμού, απώλειας, λύπης για ό τι χάθηκε, αλλά και πίστης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης  και το σχολείο μας - που εντάσσεται σ' αυτόν - είναι δήμος με έντονη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα. Δεν είναι τυχαίο που το σχολείο για πολλά χρόνια διατηρούσε αθλητικά τμήματα από τα οποία αποφοίτησαν πολλοί μαθητές που βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους.

 Τέλος, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, επιλεγμένη ομάδα του σχολείου μας με επικεφαλής τον καθηγητή της Πληροφορικής κύριο Γαϊτάνο Ερωτόκριτο, απέσπασε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο( 2004-2005)  για το πρόγραμμα "Ήπιες μορφές ενέργειας, Αιολική, Ηλιακή, Υδάτινο Δυναμικό, Γεωθερμία, Βιομάζα".

Παρουσίαση Σχολείου

Οι δικοί μας Αμπελόκηποι

Εργασίες Μαθητών

Οι κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων Ι.Χ.
Κ.Π.
Γ.Χ.
Μ.Σ.
Ι.Σ.
Οι Αμπελόκηποι Χ.Π.
Ι.Σ.
Σ.Π.
Ι.Δ.
Γ.Α.
Γ.Κ.  
Πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας Ε.-Π.Α.
Α.-Μ.Β.-Λ.
Α.Σ.
Ι.Χ.
Ν.Τ.
Χ.Λ.
Η εκπαίδευση Ι.Δ.
Ε.Β.
Σ.Π.
Α.Ζ.
Χ.Π.
Αθλητισμός Α.Μ.
Ε.Μ.
Π.Κ.
Χ.Μ. 

Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με υπευθύνους εκπαιδευτικούς τις Κατερίνα Παπαδοπούλου και Λαμπρινή Παυλίδου.

Σχολικό έτος: 2012-13.