Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το 1ο Γυμνάσιο χτίστηκε το 1961 μετά από δωρεά του οικοπέδου από το Κοινοτικό Συμβούλιο και βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Παύλου 3. Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε ως εξατάξιο γυμνάσιο. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Λυκείου. Μέχρι τις 3/12/1992, Γυμνάσιο και Λύκειο λειτουργούσαν μαζί, έπειτα  το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε τον χωρισμό του Λυκείου καθώς και το χωρισμό του Γυμνασίου σε 1ο και 2ο. Το μητρώο των μαθητών σώζεται από το 1979 διότι το Νοέμβρη του έτους αυτού οι καταγραφές καταστράφηκαν λόγω της πλημμύρας του χωριού.

Το  κτίριο αποτελείται από το ισόγειο και τον 1ο όροφο, με 7 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών, γραφείο διευθυντή, αμφιθέατρο, εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικής – χημείας,  πληροφορικής και τεχνολογίας, αίθουσα αγγλικών και 2 αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες όπου εφαρμόζουμε τις νέες μεθόδους διδασκαλίας. Το προαύλιο περιλαμβάνει γήπεδο  μπάσκετ, βόλεϊ, αντιπτέρισης και αντισφαίρισης. Από το 2006 μέχρι το 2010 λειτούργησαν  και τμήματα αθλητικού Γυμνασίου (Τ.Α.Δ) με ειδικότητες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και στίβου.

Σήμερα ο αριθμός των μαθητών ανέρχεται στους 144 και προέρχονται και από την ευρύτερη περιοχή (Σταυροδρόμι, Άγιος Λουκάς) και διδάσκουν 18 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Η εκπόνηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και αγωγής του καταναλωτή, τους βοηθά να γίνονται δημιουργικοί και να αποκτούν γνώσεις για τομείς διαφορετικούς από αυτούς που περιέχονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα όπως επίσης και η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις θεατρικές ή μουσικές και σε εκθέσεις τέχνης, Ένα από τα προγράμματα πολιτιστικού περιεχομένου, ήταν και η έρευνα – μελέτη για τη δημιουργία του “Υπαίθριου μουσείου Μακεδονικού Αγώνα” στην Κρύα Βρύση.                                                                

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα Comenius, το οποίο ξεκίνησε το σχολικό έτος 2002 – 2003 και ολοκληρώθηκε το 2004 – 2005. Φέτος το σχολείο μας έχει υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Expressing ourselves with words and images”. Τέλος συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πρόγραμμα «Click…στην ιστορία»  .

 Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα μας :http://1gym-kr-vrysis.pel.sch.gr/   

Παρουσίαση Σχολείου

Η δική μας Κρύα Βρύση

Εργασίες Μαθητών

Η ιστορία του σχολείου μας Ι.Σ.
Δ.-Α.Ε.
Α.Σ.
Ε.Μ.
Η ιστορία της περιοχής μας Κ.Σ.
Μ.Α.
Ι.Μ.
Α.Γ.
Παραδοσιακές συνταγές Α.Σ.
Σ.Τ.
Κ.Σ.
Κ.Κ.
Β.Μ.
Ι.Α. 

Μέλη Σχολείου


Η ομάδα του σχολείου με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Αντωναρίδου, Κανέλα Κατράνα, Ανδρομάχη Μπομπότη και Κωνσταντίνο Τηλαβερίδη.

Σχολική χρονιά: 2011-2012.