Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Από το 1981 έως το Σεπτέμβριο του 2011 το 600 Γυμνάσιο στεγαζόταν σε ένα εξαιρετικό νεοκλασικό κτήριο, απέναντι από τη μικρή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο μέσον περίπου της οδού Κυψέλης. Το κτήριο αυτό χτίστηκε για να φιλοξενήσει την Ιταλική Σχολή Καλογραιών. Στην Κατοχή χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και από τις 24 Μαρτίου 1945 λειτούργησε ως "Γενικό Νοσοκομείο Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας" (ΓΝΕΒΑ), μέχρι το 1976. Στη συνέχεια και μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις αποτέλεσε φιλοξένησε τα σχολεία της περιοχής.

Συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο «φιλοξενίας» στο κτίριο όπου συστεγάζεται πλέον με το 15ο Γυμνάσιο Αθηνών, στον πεζόδρομο της οδού Ρηνείας  2-4, στην Κυψέλη. Πρόκειται για προκατασκευασμένο κτήριο του τέλους του 1970.

Κατά την διάρκεια  των τελευταίων 15 χρόνων το σχολείο μας διακρίθηκε κυρίως σε αθλητικές συναντήσεις καθώς και σε θεατρικούς – καλλιτεχνικούς αγώνες.

Σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη πολυπολιτισμικότητα και από τα προβλήματα που συνεπάγονται, το σχολείο - μαθητές, καθηγητές, βοηθητικό προσωπικό -, προσπαθεί συνεχώς να αποτελεί όαση μαθησιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Παρουσίαση Σχολείου

Η δική μας Κυψέλη

Εργασίες Μαθητών

Το νταμάρι της Κυψέλης
Π.Γ.
Τ.Ζ.
Τ.Α.
Μ.Γ.
Κ.Κ. 

Μέλη Σχολείου

Η ομάδα του σχολείου με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Ειρήνη Θέμελη και Σοφία Μωραϊτου.

Σχολική χρονιά: 2011-2012.