Τα δικά μας Τρίκαλα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι ένα ιστορικό, κεντρικό σχολείο της πόλης, το οποίο μέχρι το 1976 λειτουργούσε ως το 2ο εξατάξιο γυμνάσιο αρένων. Από τότε, λειτουργεί ως 2ο Γυμνάσιο, το οποίο υποδέχεται παιδιά από ένα μεγάλο τμήμα της πόλης, όσο και αρκετά κοντινά χωριά. Μάλιστα, για 16 χρόνια, από το 1995 ως το 2011, είχε δημιουργηθεί και άλλο Γυμνάσιο στον ίδιο χώρο, το 8ο, το οποίο συγχωνεύθηκε και πάλι με το 2ο τη χρονιά εκείνη.

Χιλιάδες παιδιά έκτοτε έχουν φοιτήσει στις τάξεις του, και δεκάδες εκπαιδευτικοί έχουν υπηρετήσει σε αυτό.

Φέτος, το σχολείο έχει πάνω από 300 μαθητές, 13 τμήματα και 35 καθηγητές. Πέρα από τα μαθήματα, στο σχολείο πραγματοποιούνται διάφορα προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, ecomobility, εκπαιδευτικές εκδρομές, συζητήσεις και επισκέψεις σε διάφορους φορείς, κάνοντας το 2ο Γυμνάσιο ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία του νομού, αν όχι ολόκληρης της Θεσσαλίας..

Στο πλαίσιο αυτό, όταν τα παιδιά του Γ5 ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του ΙΜΕ «click…στην ιστορία», πολύ πρόθυμα δέχτηκαν να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να γίνουν μικροί…ερευνητές! Τα θέματα που διάλεξαν αφορούν διάφορες πτυχές της ζωής των Τρικάλων, οι οποίες ενδιέφεραν τους μαθητές.

Το αν τα κατάφεραν ή όχι, θα το διαπιστώσετε παρακάτω!

 

Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος.