Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το 2ο Γυµνάσιο Γέρακα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1992, όταν το µοναδικό Γυµνάσιο χωρίστηκε στα δύο. Στο σηµερινό κτίριο στεγάστηκε το 1994. Είναι ένα κτίριο ευάερο και ευήλιο µε µεγάλο προαύλιο, διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, σχολική βιβλιοθήκη και τα απαραίτητα γραφεία.   Το σχολείο µας λειτουργεί από το 1996 µε τον πρωτοποριακό τρόπο για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστηµα, σύµφωνα µε το καινοτόµο πρόγραµµα«Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου» του έργου ΣΕΠΠΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Οι αίθουσες τµηµάτων έχουν αντικατασταθεί από αίθουσες µαθηµάτων στις οποίες προσέρχονται οι µαθητές µας οι οποίοι έχουν τον δικό τους προσωπικό χώρο για τιςτσάντες και τα βιβλία τους. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισµένες µε εποπτικά µέσα τα οποία βοηθούν στην αναβάθµιση της παρεχόµενης γνώσης.       

Τα εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικοχηµείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας είναι άρτια εξοπλισµένα και εκεί η καθηµερινή εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται χαρά και  δηµιουργία.        Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες µαθηµάτων η σχολική µας µονάδα έχει αποκτήσει την δική της Σχολική Βιβλιοθήκη, άρτια οργανωµένη κατά το έργο«Σχολικές Βιβλιοθήκες» του ΥΠΕΠΘ, απαραίτητο συµπλήρωµα της µαθητοκεντρικής διδακτικής µεθόδου που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη χρήση ποικίλων ειδών εκπαιδευτικού υλικού, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης και την προετοιµασία για τη «διαβίου εκπαίδευση». Στον χώρο της προσέρχονται οι µαθητές µας για να µελετήσουν, να ερευνήσουν, να επικοινωνήσουν, να παρακολουθήσουν βίντεο-µαθήµατα και το κυριότερο, να εργαστούν οµαδικά.Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς η βιβλιοθήκη μας μένει κλειστή λόγω της μετακίνησης της υπευθυνου σε άλλο σχολείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές μας.  

Παρουσίαση Σχολείου

Ο δικός μας Γέρακας

Εργασίες Μαθητών

Η πλατεία του Γέρακα Α.Μ.
Α.Μ.
Μ.Μ.
Ε.Ξ.
Μ.Π.
Ζ.Π.
Το τοπωνύμιο "Γέρακας" και η εξέλιξη της περιοχής Μ.Α.
Θ.Β.
Π.Β.
Μ.Γ.
Δ.Δ. 

Μέλη Σχολείου

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με υπευθύνους εκπαιδευτικούς την κυρία Βίβιαν Κωνσταντινίδη και τον κύριο Κώστα Παραδείση.

Σχολικό έτος: 2012-13.