Αθλητισμός
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Ο αθλητισμός στην Στυλίδα βασίζεται κυρίως σε έξι (6) αθλήματα : ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση (μπασκετ), πετοσφαίριση (βόλλευ), αντισφαίριση (τέννις), χειροσφαίριση (χαντμπολ) και στίβο. Σε όλα αυτά τα αθλήματα έχουν δημιουργηθεί ποικίλα αθλητικά σωματεία, πολλά από τα οποία υπάρχουν και σήμερα.

Ποδόσφαιρο

Ιστορία

Το 1914 ιδρύθηκε ο "Γυμναστικός Σύλλογος Στυλίδος" του οποίου η δραστηριότητα είναι άγνωστη. Πολύ αργότερα ιδρύθηκαν αρκετά αθλητικά σωματεία, κυρίως ποδοσφαιρικά. Στα αμέσως μετακατοχικά χρόνια ιδρύθηκαν 3 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι , οι οποίοι έχουν περισσότερο , συνοικιακό χαρακτήρα! Έτσι , μετά τα μετακατοχικά χρόνια υπήρχαν στην Στυλίδα τα επακόλουθα ποδοσφαιρικά σωματεία : 1) "Μαλιακός" , προερχόμενος από το κέντρο της πόλης , 2) ο "Κεραυνός" , προερχόμενος από την συνοικία "Τσάμ Μαχαλάς", και 3) η "Νίκη" που προερχόταν από προσφυγικό συνοικισμό. Στη συνέχεια έχουμε διαλύσεις, συγχωνεύσεις, ενώσεις των σωματείων και εμφανίζονται με διάφορες ονομασίες "Α.Ο Στυλις" , "Μαλιακός" κλ.π. Τέλος, προπολεμικά υπήρχε ο σύλλογος "Ποσειδών".

Γήπεδο

Αρχικά το γήπεδο ήταν στην παραλία , όπου είναι σήμερα οι φοίνικες, ενώ στην συνέχεια έγινε πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού μετά την επιχωμάτωση της θάλασσας και τώρα τελευταία έγινε το γήπεδο στο δυτικό μέρος της πόλης κοντά στον συνοικισμό των προσφυγικών.

Α.Ο. ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος "Α.Ο Στυλίδας" είναι αδιαμφισβήτητα το "στολίδι" του ποδοσφαίρου της Στυλίδας. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός σύλλογος έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα (1970-71, 1985-86, 2000-01, 2002-03 ) και 3 κύπελλα (1979-80, 1987-88, 2001-02). Στο παρόν αγωνίζεται στην Α1 Φθιώτιδας (τοπικό πρωτάθλημα) και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος (2012-13) . Το γήπεδο ΔΑΚ Στυλίδας θεωρείται το καλύτερο στην Φθιώτιδα και έχει άψογο αγωνιστικό χώρο πρόσφατα ανακαινισμένο από τον πρόεδρο της ομάδας Πανουργιά Πανουργιά! Επίσης, έχει χωρητικότητα 920 θέσεις και πολύ ένθερμους οπαδούς.Ορίστε και ένα σχετικό βίντεο.

[http://www.youtube.com/watch?v=91sHauhbmf0]

Προπονητής της ο Πέτρος Καραϊσκος

Η Ομάδα

Πανουργιάς Πανουργιάς


Προμηθέας

Επίσης η Στυλίδα διαθέτει άλλη μία ομάδα τον Προμηθέα που αποτελείται κυρίως από μαθητές Λυκείου και αγωνίζεται στο Α Τοπικό. Προπονητής της ο Ντραγκαν Μιτροβιτς.

Επιπρόσθετες ομάδες του Δήμου Στυλίδας: Κένταυρος Αχινού,Βαθύκοιλο,Πελασγιακός,Γλύφα,Αναγέννηση Νεράιδας,Ράχες

ΓΕ.Λ. Στυλίδας

Αδιαμφισβήτητα αυτό το σχολείο έχει κλέψει τις καρδιές όλων μας. Με τις εξαιρετικές παρουσίες φέτος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έχει καταφέρει επάξια να φτάσει στις 4 καλύτερες ομάδες Ελλάδας-Κύπρου. Πρόκειται για μια ομάδα ''όνειρο'' που τίποτα δεν μοιάζει να της κόβει τα φτερά. Αποτελείται από μαθητές όλων των τάξεων, κυρίως της τρίτης, οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους σε κάθε αγώνα και παίρνουν επάξια το αποτέλεσμα. Τελικά η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση καθώς στάθηκε άτυχη στον ημιτελικό και παρά την ανωτερότητά της με μία φάση(όπου έγινε και το πέναλτυ ) δέχτηκε το γκολ! Και πάλι όμως της αξίζουν συγχαρητήρια!!  Τα ματς της ομάδας μέχρι τώρα :

1η ΦΑΣΗ 
1) 5ο Λ. Λαμίας-Στυλίδα 2-4
2) Λ. Πελασγίας - Στυλίδα 0-5
3) Στυλίδα - Λ. Σπερχιάδας 5-1
4)Στυλίδα - ΕΠΑΛ Αταλάντης 3-2
[Τελικός Φθιώτιδας]
5) Στυλίδα -4ο Λ. Λαμίας 1-0 (ουδέτερο) 

2η ΦΑΣΗ
1) Στυλίδα - Λ. Μεταμόρφωσης 0-0(ουδέτερο)  [4-3 πέναλτυ]
3η ΦΑΣΗ
1) Στυλιδα - ΕΠΑΛ Καρπενησίου (ουδέτερο) 2-0
2)Στυλιδα - 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς(ουδέτερο) 2-0
3) 4ο Λ. Ζωγράφου -Στυλίδα 1-1 [2-4 πέναλτυ]

FINAL 4
1) Στυλίδα-ΕΠΑΛ Ορεστιάδας 0-1
2) Στυλίδα- 1ο  Λ.Κω 2-0 [Μικρός Τελικός]

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΘΕΣΗΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΜΑΔΑ:

ΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΙΑΣΩΝΑΣ, ΤΕΓΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΤΣΟΝΤΖΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΥΡΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , ΠΙΡΚΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ, ΦΤΟΝΙ ΜΑΡΙΑΝ, ΣΤΟΓΙΑ ΕΝΙ. 

ΕΠΙΣΗΣ:  ΚΑΛΟΔΗΜΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,ΜΠΛΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΒΑΡΥΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΤΣΟΝΤΖΩΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ,ΒΑΙ'ΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΝΤΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

Ομάδα Λυκειου

Γ.Σ. ΤΑ ΦΑΛΑΡΑ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος τα Φάλαρα είναι  Σύλλογος της Στυλίδας στον οποίο στηρίζεται ο Αθλητισμός της περιοχής.Γενικότερα αποτελείται από τα αθλήματα του Στίβου, το Μπάσκετ, το Βόλλευ και το Χάντμπολ.Δημιουργήθηκε το 1982 από ανθρώπους που υποστήριξαν τον Αθλητισμό και έκαναν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να αναδειχθεί( Στ.Βουρλιώτης, Κ.Τσάκωνας, Β.Δουβλέκας κ.ά.).Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της Στυλίδας και έχει χαρίσει αρκετές επιτυχίες με τους αθλητές που ανέδειξε.

Το Μπάσκετ στη Συλίδα

Η ομάδα της  Στυλίδας στο Μπάσκετ είναι μια Ερασιτεχνική ομάδα η οποία δημιουργήθηκε τη δεκαετία του΄80.'Επαιξε σε Τοπικά Πρωταθλήματα (1983-89 Α΄Τοπικό), (1989-92 Β΄Τοπικό), (1992-94 και 1995-99 Γ΄ Τοπικό) μέχρι τη διάλυσή της το 1999. Η επανίδρυση της ομάδας έγινε το 2012. Υπήρχαν Ακαδημίες και προπονητές που βοήθησαν την ομάδα (Σπ.Τσούκας, Γ.Μωράτης, Π.Κραβαρίτης, Α.Λαχανάς κ.ά). Τα χρώματα της ομάδας, πράσινο και κίτρινο. Οι προπονήσεις γίνονταν στο κλειστό δίπλα από τον ΟΣΕ και οι αγώνες Πρωταθλήματος στο Πάρκο του Λαού όπως και σήμερα. Χαρακτηριστικές Ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε ήταν ο ΑΓΣ Χαλκίδας, η Φθιώτις, ο Κάδμος Θηβών, ο Γ.Σ. Ιτέας, ο ΑΚΟ Λιβαδειάς, ο Φιλαθλητικός Λαμίας, ο ΑΟ Καλυβίων κ.ά.

Η πρόσφατη επανένταξη της ομάδας στα μπασκετικά δρώμενα δείχνει ότι υπάρχει θέληση και μεράκι για μια νέα αρχή, κυρίως από παλιούς παίχτες της ομάδας που εδραιώθηκαν και στελέχωσαν τη νέα ομάδα, αλλά και τα νέα παίδια,το μέλλον του Στυλιδιώτικου Μπάσκετ.

Η ομάδα μπάσκετ των Φαλάρων


Στίβος

Ο Στίβος στη Στυλίδα καλλιεργήθηκε από το 1982 και μετά. Ήταν ο πιο δημοφιλής και γνωστός τομέας στο χώρο του Αθλητισμού. Κι αυτό διότι ανέδειξε πολλούς αθλητές και αθλήτριες τους οποίους θαύμασε στην ελίτ του Ελληνικού Στίβου. Οι μεγάλες επιτυχίες έφεραν αρκετά παιδιά στην αθλητική κοινωνία της Στυλίδας. Εξ΄αιτίας του Στίβου, στα πρώτα 20 χρόνια  της δημιουργίας του, πολλά παιδιά του Λυκείου διάλεξαν ΤΕΦΑ (Αθλητικές Ακαδημίες) και έτσι βγήκαν πολλοί γυμναστές εκείνη την περίοδο. Με παράδοση στο βάδην, αρκετοί βαδιστές κατέκτησαν την Ελληνική Κορυφή αλλά και διακρίσεις στο εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς, ο Γ.Παπαρούπας -πολύ σημαντικός αθλητής ο οποίος έφτασε μέχρι την Σανγκάη το 1995 -, η Κουτσοχιόνη, η Κουκούλη, ο Χριστούλης, η Καραγιάννη, η Κακογιάννη, η Παπακώστα κ.ά. Υπήρξαν όμως και σε άλλα αθλήματα αξιόλογοι αθλητές όπως ο 100αρης Γ.Θεοδοσίου και ο τριπλουνίστας Κ.Μαστρογιάννης . Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η Άρση Βαρών με πρωταθλητές, όπως ο Σπ.Κατσαβέλας. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν αξιοπρόσεχτοι αθλητές που ενδυναμώνουν και επιδεικνύουν τον Στίβο της πόλης.

Βόλλευ

Το Βόλλευ δεν ήταν από τα πρωτεύοντα αθλήματα στην Στυλίδα και ούτε και σήμερα κατέχει σημαντική θέση. Σε παλαιότερες εποχές, έφτασε να παίζει στη Γ΄Εθνική στους άνδρες. Κάποιοι παίχτες βέβαια, όπως ο Γ.Καραγκούνης,  έπαιξαν στην Α΄Εθνική. Πρόσφατα φτιάχτηκαν και ακαδημίες με νέους αθλητές μετά από καιρό απουσίας.

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος (2013) δημιουργήθηκε ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών στην περιοχή,  η μόνη γυναικεία ομάδα της Φθιώτιδος. Και το όνομα αυτής, Νηρηίδες Φθίας .Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στα κορίτσια και στην προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου!

Το σύμβολο των Νηρηίδων Φθίας