Το ποδόσφαιρο στο Μαρμάρι
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 

Αθλητικός Όμιλος Μαρμαρίου

Ο αθλητικός όμιλος Μαρμαρίου ιδρύθηκε το 1987 ως «Α.Ο. Εθνικός Μαρμαρίου». Είχε μόνο ένα σκοπό, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Στην αρχή η ομάδα δεν τα πήγαινε καλά. Ευτυχώς βρέθηκε στο δρόμο της ο πρόεδρος Σαραντάρης, που θέλοντας να ενισχύσει το ποδόσφαιρο του Μαρμαρίου ασχολήθηκε ενεργά με το σύλλογο, και συνεισέφερε με όλες του τις δυνάμεις οργανωτικά και χρηματικά. Φρόντισε επίσης να κάνει μεταγραφές για να ενισχύσει την ομάδα, φέρνοντας παίκτες από την Αθήνα. Με τις ενέργειές του η ομάδα προκρίθηκε στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Ευβοίας. Παρότι ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος, το Μαρμάρι δεν ήταν δυνατόν να παίξει στην κατηγορία αυτή για τεχνικούς λόγους, καθώς δεν υπήρχε το κατάλληλο γήπεδο για να φιλοξενήσει αγώνες Α΄ τοπικής κατηγορίας. Έτσι η ομάδα παρέμεινε στη Β΄ τοπική. Σαν να μην έφθανε αυτό το πρόβλημα, η τύχη κτύπησε το σύλλογο και σε ένα ακόμα ευαίσθητο σημείο. Για να ενισχύεται η μεγάλη ομάδα του Μαρμαρίου με τοπικά ταλέντα, είχε ιδρυθεί σαν παιδικό τμήμα του συλλόγου μια μικρότερη ομάδα, η «Φλόγα». Επί προεδρίας Γιουμελάκη διακόπηκε η συνεργασία με τον προπονητή της Φλόγας λόγω διοικητικών προβλημάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Φλόγας και την τεράστια απώλεια ταλέντων για τον ΑΟ Μαρμαρίου.

Τη φετεινή χρονιά η ομάδα παίζει στην Β΄ τοπική κατηγορία Ευβοίας και παλεύει για την επιβίωσή της. Της συμπαραστέκονται οι χορηγοί Κέκης, Χάπενινγκ, φάρμα Λαψάτη, Μουριές, Αφοι Γλυκού, καθώς και όλος ο κόσμος του Μαρμαρίου.

Υπάρχει αισιοδοξία, η οποία στηρίζεται στα παιδιά της περιοχής, που προπονούνται στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου. Ορισμένα από αυτά είναι μεγάλα ταλέντα και στο μέλλον θα προσφέρουν πολλά στην ομάδα.

Προπονητές που έγραψαν ιστορία στο σύλλογο ήταν οι:

Αρταγιάν (Ρωσοπόντιος)

Α. Σταυρόπουλος (παίκτης και προπονητής)

Δ. Βατίστας

Μαρμάρι Junior

Με το σκεπτικό πως ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, παιδεία, μόρφωση, υγεία οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού και του γυμνάσιου Μαρμαρίου καθώς και ο προπονητής της ακαδημίας Μίλτος Τσενέκος ξεκίνησαν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί στο Μαρμάρι τμήμα υποδομής ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας από 8 έως 15 ετών. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ συγκρατημένα είχε μεγάλη ανταπόκριση αφού την πρώτη εβδομάδα στην ακαδημία γραφτήκαν περίπου 65 παιδιά αγόρια και κορίτσια. Έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα junior, μια ομάδα παμπαίδων και, για πρώτη φορά στην Νότια Εύβοια, μια ομάδα γυναικών.