Κεντρική σελίδα
Μετάβαση στο τέλος των μετα-δεδομένων
Μεταφορά στην αρχή του μεταδεδομένων
 


Το Γυμνάσιο Αγιάς μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄50  λειτουργούσε ως ημιδημόσιο σχολείο, και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συμμετείχε τόσο στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών όσο και στην επιλογή τους. Έτσι δίδαξαν στο Γυμνάσιο, μεταξύ άλλων, οι φιλόλογοι Ιω. Πανέρης, Θ. Βορέας, Ηλ. Σπυρόπουλος, Φίλ. Γλύτσης και οι μαθηματικοί Μιχ. Κασιούρας και Γούναρης.

Σήμερα υποδέχεται μαθητές από την ευρύτερη περιοχή και, μετά τη δημιουργία των καποδιστριακών δήμων, από την περιοχή του νέου δήμου Αγιάς που σχεδόν ταυτίζεται με την πρώην ομώνυμη επαρχία.

Το σχολείο μας έχει έντονο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά προγράμματα. Υπήρξε Οικολογικό Σχολείο από το 1995 έως το 1998 και βραβεύτηκε το 1996 για τα προγράμματα: «Ηπιες μορφές ενέργειας – Ηλιακή Ενέργεια», «Κλίμα – Μικροκλίμα Αγιάς» και «Περιβάλλον και Αρχιτεκτονική, έμφαση στα παλιά βιομηχανικά κτίρια» (υπεύθυνοι: Χαρίλαος Καραλάιος, Γρηγόρης Ευγενίδης, Ρίζος Χαλιαμπάλιας ).

Επίσης έχει εκπονήσει προγράμματα οδικής ασφάλειας, ψυχολογικής στήριξης ως θωράκισης έναντι παραβατικών συμπεριφορών, προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού και τοπικής ιστορίας.

Τη χρονιά αυτή το σχολείο μας υπήρξε πρεσβευτής της ημέρας ασφαλούς διαδικτύου 2011, εκπονεί δύο προγράμματα τοπικής ιστορίας και μαθητές μας πήραν μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων eco waves μαζί με συμμαθητές τους από την Τσεχία , την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Παρουσίαση Σχολείου

Η δική μας Αγιά

Εργασίες Μαθητών

Αγιά Ι. Κ. .
Γ. Ν.
Λ. Κ.
Α. Κ.
Ανάβρα - Αετόλοφος Μ. Α.
Α. Θ.
Κ. Τ.
Γ. Π.
Δ. Γ.
Μελιβοία
Α. Τ.
Α. Ρ.
Παράλια - Σκήτη
Π. Κ.
Μ. Δ.
Μεταξοχώρι - Μεγαλόβρυσο
Σ. Γ.
Κ. Δ.
Χ. Γ.
Γ. Μ.


Μέλη Σχολείου

Η ομάδα σχολείου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό την κυρία Νίνα Ιατρίδου.

Πιλοτική φάση. Σχολική χρονιά: 2010-2011.